22 Haziran 2016 Çarşamba

Adriana Lima çekiciliği ile büyüledi!

Brezilyalı ünlü top model Adriana Lima, ünlü bir markanın 2016 Mayo-Bikini Koleksiyonu’nun yüzü oldu.
Ünlü fotoğrafçı Russel James tarafından gerçekleştirilen çekimlerde, Adriana Lima güzelliği ve çekiciliği ile büyüledi.





Naomi Campbell Instagram’da rezil oldu


Naomi Campbell, Instagram'da paylaştığı fotoğrafla takipçilerine rezil oldu.
90’lı yılların en popüler modellerinden olan Naomi Campbell, Instagram hesabından reklam yapmaya çalışınca, kendini rezil etti.
Kendisinden ünlü  spor markasının yeni ayakkabı modelini tanıtmasını isteyen halkla ilişkiler sorumlusunun mailde yazdığı metnini kopyalamaya çalışırken, mailin tamamını instagram paylaşımına ekleyen güzel model, tam anlamıyla takipçilerine rezil oldu.
Campbell, fotoğrafını mailde yazan, ‘Naomi, iyi olduğunu görmek çok güzel. Acaba şöyle bir şey paylaşabilir misin?:  Arkadaşım @gary.aspen’a ve tüm adidas’a teşekkür ederim. Adidas spezial serisinden 350 SPZL adidasları çok seviyorum. @adidasoriginals’ notuyla paylaştığını kısa sürede farkedip değiştirse de takipçilerinin ve magazincilerin diline düşmekten kurtulamadı.

Beyonce ve Jay Z’nin aşk tatili rekor kırıyor



Beyonce ve Jay Z, yoğun programlarına bir mola vererek mükemmel yaz tatili için Hawaii'ye kaçtı.
Aşklarını sosyal medya hesaplarından paylaşan ikili,  tatil fotoğraflarını görenleri bir kez daha kendilerine hayran  bıraktı.
Geçtiğimiz günlerde göndermelerle dolu ‘Lemonade’ isimli yeni albümünü yayınlayan Beyonce, limonlarla süslenmiş tacı, kolyesi, mayosu ve elbisesiye albümüne atıfta bulundu.
Beyonce’nin yaz kokan limon detaylı plaj stili ise oldukça ilham verici.
Hafta boyunca eşi Jay Z ve kızı Blue Ivy Carter ile muhteşem fotoğraflarını hayranlarıyla paylaşan Beyonce, tatil fotoğraflarını kendi resmi sitesinden de yayımladı.
Güzel şarkıcı, abümde yer alan şarkı sözleri, yıllardır iddia edilen Jay-Z'nin Beyonce'yi aldattığı görüşünü destekler nitelikte olmasına karşın, “İyileşeceğiz, yeniden başlayacağız” sözlerine de yer vermesinin ardından Beyonce ve Jay Z, sallantıda ola evliliklerini kurtmak için adım atmış olacaklar ki, rüya gibi bir tatil geçiriyor.
İkilinin aşk dolu kareleri, Beyonce’nin muhteşem plaj stiliyle birleşince, tatil fotoğrafları da sosyal medyayı sallayarak en çok beğenilen kareler arasına girerek rekor kırıyor.




'Arap izleyiciler Türk kadınlarına ve makyajına özeniyor'






Ünlüleri nadiren makyajsız görsek de çoğunun makyajına özen gösterdiği bir gerçek! Bazı ünlüler daha doğal ve natürel görünmeyi tercih ederken bazıları çok daha abartılı bir makyaj ile karşımıza çıkabiliyor. Makyajın sanat olduğunu belirten Profesyonel Makyoz Gülcan Taşkın, Ortadoğu da birçok kadının Türk oyuncularımızın makyajına özendiğini belirterek, 'Bergüzar Korel, Beren Saat ve Tuba Büyüküstün'ün karakterleri makyajları ile doğru orantılı. Doğallıktan yana doğal kadınlar, o yüzden Ortadoğu ülkelerindeki bayanların her anlamda olduğu gibi makyajda da yakından takip ettiği isimler.' dedi.
Profesyonel Makyöz eğitmeni de olan Gülcan Taşkın, makyaj ile alakalı birçok doğru bilinen yanlış olduğunu belirterek, ''Makyaj yapan kişilerin yüz analizini çok iyi yapması gerekiyor. Örneğin geniş bir yüzü makyaj hileleri ile daraltmak yerine daha da geniş gösterecek makyaj yapmak en büyük hatadır. Yüz şeklimiz ne olursa olsun (üçgen, kare, oval, ters üçgen, vb) tespit edip o yönde doğru ürün ve teknik ile makyaj yapmalıyız. ''dedi.
TAŞKIN: ''MAKYAJDA ÖRNEK ALINAN SANATÇILARIMIZ VAR''
Türk dizilerinin Ortadoğu'da ve diğer ülkelerde geniş kitlelere ulaşmasının ardından yabancı bayan izleyiciler Türk oyuncularımızı yakından takip etmeye başladı. Her alanda olduğu gibi makyajda da Türk oyuncularını takip eden Arap kadınlarının doğal ve sade makyajları tercih ettiğini de belirten Taşkın, '' Dünya da maalesef üniforminize olma trendleri var. Yani buna tekdüze olma diyebiliriz. Kişisel kimliğe erişemeyen bireyler kendi özünü bulma içinde olmaktan ziyade özendiği kişilerin saç ve makyajlarını kendi kimliklerine kopyalamak istiyor.
Bergüzar Korel, Songül Öden, Tuba Büyüküstün, Beren Saat gibi Türk oyuncularımız makyaj da da doğallıktan yana oldukları için en çok tercih edilen isimler. Beren Saat doğal bir yüz, kırmız yanaklar isterken Songül Öden'in gözleri ön plandadır. Serenay Sarıkaya yüz şeklini çok iyi bilen ve yüzünde gölgelendirme işlemlerini başarılı bir şekilde yaparak diğer bayanlar tarafından örnek alınan bir isimdir.
Tuba Büyüküstün deyince akla buğulu gözler ve doğal bir ten gelir. Meryem Uzerli'nin stilinde ilk adım saçları aslında. Meryem Uzerlinin stili önce saçları daha sonra makyajı oluşturuyor. Saçları karamel altın sarısı gibi renkler olması yüz renginde açık ten ve gözlerini ön plana çıkarmak için eyeliner tercih etmesine sebep oluyor.

Jelena Karleusa’nın milyon dolarlık bacak aksesuarları

Beşiktaş'ın yengesi Jelena Karleusa'nın yeni mücevherleri genç kızları kıskandırdı.
Beşiktaş’ın oyuncusu Dusko Tosic’in eşi 37 yaşındaki Sırp şarkıcı Jelena Karleusa’nın paylaşımları sosyal medyada olay yaratmaya devam ediyor. En son Tosic’le yatak odasını paylaşan güzel şarkıcı, giydiği kıyafetlerle de genç kızların moda ikonu haline geldi.
Hatta ABD’nin meşhur yıldızı Kim Kardashian’ın da İki çocuk annesi Karleusa’yı taklit ettiği konuşuluyor. İkilinin bazı fotoğrafları tıpa tıp aynı…
MİLYON DOLARLIK BACAKLAR
Ailecek tatilde olan aile, lüks yaşantılarını da gözler önüne seriyor. Beşiktaş’ın seksi yengesi Karleusa, sosyal hesabından paylaştığı yeni ayakkabıları ve bacak aksesuarıyla genç kızları kıskandırdı.

İbrahim Tatlıses'i şaşırtan olay

İbrahim Tatlıses sosyal medyayı aktif olarak kullanmaya devam ediyor. Ünlü türkücü kestiği domatesin içinde 'Allah' yazısına benzer bir şekil görünce fotoğrafını çekerek Instagram hesabından takipçileriyle paylaştı.
Tatlıses fotoğrafın altına ise şu notu düştü:
"Kurban olduğum; domatesi kestik içinden ALLAH yazısı çıktı... Hade gel inanma da tam cehennemlik ol. ALLAH her daim yanımızdadır ve olacak! Ne zaman kime kötülük yapmışız, iyilikten başka...Domatesin çekirdeğinde bile ALLAH yazıyorsa, kaya parçasını bölüyorsun, kurdun ağzında yeşil bir yaprak orda bile kurdu aç bırakmıyor... ALLAH vermişse boğazı, aç koymaz... Ey insan oğlu sen rahat OL... ALLAH her daim yanımızdadır."
Tatlıses'in yaşadığı bu olay üzerine ise kullanıcılar şu yorumları yazdı:
-Doğum yaptım kızımın sol yaninda allah yazısı kurban olurum rabbime.
-İbrahim abi ne guzel yazmisin valla rabbim yardimcin olsun ve butun kotuluklerden korusun seni abim.
-Yarabbi hikmetinden sual olurmu.
-Bu Size bir işaret ibrahim bey SuphanAllah.
-La tahzen innallahe meana (üzülme Allah bizimledir)
-Herşey Mevla yı zikreder çok şükür inananlardanız Allah layık olmayı nasip etsin
-Sasisaracak bişey yokki ıbrahim ağam herşey allaha zikir ediyo bir tek insan oğlu bunu yapmiyoo iste mucize burdan.
-çocukluğumuzda peteğe arılar allah yazmışlar dediler bizde saf saf gittik sonra ortaya çıktı o yazı çıksın diye özellikle bişey sürmüşler hepimiz keklenmiştik :))
-Çünkü ALLAH yaziyorsun ve yanina parantez icinde ceceli yaziyosun haşa yanlis anlasilmalara neden olabilir.
-Cecelinin şarkısından duyduğum için o parçayı onun için parantez de yazdım başka anlamı olamaz birader.
-Her domates de çıkan damar bunlar yemezler ibrahim abi. Çok seviyosun dram yapmayı.
-Allahim Sen büyüksün,yaradan var herseyi yaradan var Ibrahim Abim Allahim o kadar büyüki dualarimizi Kabul edecek Insallah iyileseceksin Abim tüm dualarimiz seninle Seni Cok Ama Cok hemde Cok seviyoruz ölümünedek sevecegiz Benim yüregi Yufka Abim sevgiler saygilar Almanyadan Hamdi Ceylan.
-Size çok dua ediyorum ibrahim bey Allah içindeki güzellikleri nasip etmiş size . Çok yaşayasın sağlıklı olasın.saygılar.
-Namaz kil anlin secde gorsun farzlari yarine getir umre yap gidecem dedin gitmedin umreye bundan sonrada obur taraf icin calis allah soracak kulum ben seninleydim sen kiminleydin ilk sorgu omrunu nerde harcadin zamanini neyle gecirdin.

5 Ocak 2016 Salı

Aksaray Mutfağı


Aksaray’da hububatın geniş bir alana yayılmış olması ile bundan mamul yiyecekler, hayvancılığın gelişmiş olması dolayısıyla da et ve süt mamulleri, ayrıca bağ ve bahçelerden elde edilen sebze ve meyvelerle de mutfak için oldukça zengin malzemeler elde edilmektedir.

Yufka: Yılın belirli aylarında ve yer yer her gün yapıldığı da olur. Uzun süreli yapılan ekmekler için, ölçeği testi olarak bilinen çok testili hamurlar yoğrulur. Ailenin erkekleri, hamurları üzeri temiz bir bezle örtülü olduğu halde çiğnerler. Yoğrulan hamurlar beze denilen küçük parçalara ayrılır. Bunlar düzgün ekmek tahtaları üzerinde, ince, uzun oklavalarla çok ince bir şekilde açılır ve ateş üzerinde bir sacta pişirilir. Pişirme sırasında ekmeğin yanmaması için (pişirgeç) kullanılır.

Sepe: Küçük ölçüde açılarak pişirilen yufkadır.

Sıkma: Şepeden biraz büyükçe açılan ve içine tereyağı, taze çökelek veya peynir konarak meydana getirilen dürümdür.

Çörek: Hamurun mayalanarak, geniş kaplar içinde köy fırınlarında pişirilmesiyle yapılır.

Mayalı: Yine hamurun mayalanmasıyla küçük bazılar yapılır. Bu bazılar 1-1.5 cm. kalınlığında açılarak saç üzerinde pişirilir.

Erişte: Yufka hamur ince uzun bir şekilde kesilerek güneşte kurutulur. Daha sonra kavrulur ve makarna yerine kullanılır.

Kuskus Pilavı: Yumurta ile un bir kap içerisinde karıştırılır. Daha sonra saçma büyüklüğünde küçük parçalar halinde kurutulur.

Dolma Mantı: Hamur yufka gibi açılır. Baklava dilimi biçiminde büyükçe kesilir. Hazırlanan kıymalı iç içerisine konduktan sonra katlanır. Suda haşlanarak suyu süzülür. Altına sarımsaklı yoğurt, üzerine özel yapılan zer dökülür.

Katıklı Aş: Bir çeşit yaz yemeğidir. Torbada süzülmüş yoğurt, soğuk bulgur pilavı ile karıştırılarak çorba gibi içilir.

Pelte: İnce un ve pekmez belirli bir kıvama kadar kaynatılarak pişirilir. Sonra üzerine tereyağı dökülür.

Soğanlama: Soğan doğranır, yağ, kıyma ve salça ile ya da domatesle kavrulur.

Tarhana Çorbası: Ekşi yoğurt, aşlık, un kaynatıldıktan sonra belirli bir kıvam alır. Bu kıvama yuvarlak ve yassı şekil verilir ve sonra kurutulur. Artık tarhana elde edilmiş olur. Bunu pişirmek için ise bir akşam önce ılık suda bekletilerek kabartılır. Daha sonra suyla pişirilerek üzerine nane ve yağ dökülür.

Sarığı Burma (Katmer): İnce un, yumurta ve yoğurt iyice yoğrulur. İnce yufkalar halinde açılır ve hamur bir sini veya büyükçe bir tepsi üzerinde katmerli bir biçimde dıştan içe doğru yerleştirilir. Üzerine yağ ilave edilerek kızartılır. Soğuduktan sonra kestirme dökülür.

Höşmerim: Genellikle köylülerin yaylada oldukları zaman yapılır. Tereyağ eritilir, içerisine un atılarak ateş üzerinde, un tanecikler haline gelinceye kadar bir müddet karıştırılır ve soğumadan yenir.

Sac Böreği: Şepe halinde açılan hamur, içerisine kıyma, yumurta peynir, sebze konarak ortadan ikiye katlanır. Sac üzerinde pişirildikten sonra yağlanarak yenir.

Bamya Çorbası: Malzemeleri: 250 gr. bamya, 200 gr. et, 1 adet soğan, 1 domates, 1 yemek kaşığı salça, 1 limon.
Hazırlanışı: Bamya sıcak suda 15 dakika kaynatılarak, limon tuzlu su ile haşlanır. Tencere içine yağ ile bir adet soğan ve et ilave edilerek soğan kızarıncaya kadar pişirilir. Rendelenmiş domates ile bir kaşık salça ilave edilerek yemek kaynamaya bırakılır, limon ilave edilir. Hazırlanan bamya yemeğe ilave edilerek servis yapılır.

Yoğurt Çorbası: Hazırlanışı: Yoğurt, su ile karıştırılarak içine pirinç ilave edilir, ocakta kısık ateşte belirli bir kıvama gelinceye kadar pişirilir. Ayrıca bir kapta tereyağı kızarıncaya kadar ısıtılır. Yağ et suyu ve kırmızı biber ilave edilir sos halinde çorba üzerine dökülür. Sıcak servis yapılır.

Arabaşı: Malzemeleri: 1 litre su, 3 kahve fincanı un, 100 gram tereyağı ve tuz.
Hazırlanışı: 1 litre su, 3 kahve fincanı un, 100 gram tereyağı ve tuz iyice karıştırılır. Sonra ocakta kaynamaya bırakılır. Kaynayan lapa yayvan bir tepsi içine 3 cm. kalınlıkta olacak şekilde düzgünce yayılır. Baklava dilimi şeklinde kesilerek soğutulur Haşlanmış tavuk veya hindi göğsü, tereyağlı bir kahve fincanı un ile beraber kavrulur. Kaynatılmış 1 litre tavuk suyu içine yapılan sos ilave edilir. Soğutulmuş un lapası kaşıkla alınır, soslu tavuk suyuna batırılarak servis yapılır.

Kalburbastı: Hazırlanışı: 1 su bardağı sıvı yağ, margarin ve yoğurt, yeterince un karıştırılır, mayalanır. Yapılan hamur kulak memesi büyüklüğünde hazırlanır, rende ile tel süzgeçten geçirilir, üzerine rendelenmiş ceviz konularak kapatılır. Kapatılan kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizilir, kısık ateşte veya fırında pişirilir. Yapılan tatlı için hazırlanan şerbet tatlının üzerine dökülerek servis yapılır.

Kaygana: Malzemeleri: 6 yumurta porselen kapta çırpılır. Hazırlanan un ilave edilir, tekrar çırpılır. Tavada hazırlanan yağ hafif kızarınca hazırlanan yumurta un karışımı malzeme yağ üzerine ilave edilerek kısık ateşte çevrilerek pişirilir. Servis yapılır.

Çiğleme: Malzemeleri: 500 gr. un, 2 bardak su, 250 gr. taze kaymak ve tuz.
Hazırlanışı: Hazırlanan un ile su hamur haline getirilir. 15 dakika dinlenen hamur merdane ile küçük yuvarlak şeklinde açılır. Arasında bir tatlı kaşığı kaymak ilave edilip kapatılır. Teflon tavada kısık ateşte çevrilerek pişirilir. Tekrar üzerine kaymak ilave edilerek servis yapılır.